Nour Ain Beauty Soap - Shafi Malaysia

Shafi Malaysia

Kesihatan & Kecantikan

test banner

Terbaru

Post Top Ad

Harga Promo, SMS/Whatsapp ke 016-9054888.

17 Mei 2014

Nour Ain Beauty Soap

Beauty Soap Nour Ain berupaya membersihkan wajah dan liang pori yang tersumbat tanpa merosakkan kulit di samping membantu meningkatkan kecerahan kulit.

Khasiat Beauty Soap Nour Ain

  • Membersihkan wajah tanpa mengeringkan kulit
  • Membantu mengawal kadar minyak pada kulit
  • Membantu membersihkan liang pori yang tersumbat
  • Mengekalkan kelembutan dan kehalusan kulit
  • Membantu mencerahkan kulit wajah

Kandungan Beauty Soap Nour Ain

Minyak Kelapa (Cocos Nucifera): Minyak kelapa bersifat antioksidan serta kaya dengan khasiat dari sumber vitamin A, C, dan E yang terbukti mempunyai khasiat untuk melindungi sel kulit daripada kerosakan serta mencegah jangkitan bakteria dan kuman. Minyak kelapa dara juga bertindak menghalus dan melembapkan kulit serta melindungi kulit daripada pancaran radiasi ultraungu (UV) yang akan merosakkan kulit.

Minyak Zaitun: Minyak zaitun ternyata mempunyai khasiat yang pelbagai bagi kulit, rambut serta kesihatan dalaman. Ia tinggi kandungan vitamin E yang bersifat antioksidan bagi membantu memelihara keremajaan kulit serta mencegah kerosakan kulit akibat pencemaran mahupun pancaran cahaya matahari. Di samping itu, vitamin E turut berupaya meningkatkan keanjalan dan kelembapan kulit, mempercepatkan proses penyembuhan luka, menjana tisu kulit bagi menjadikan kulit lebih halus dan lembut di samping membantu mengurangkan kesan kedutan, garis-garis halus dan rekahan pada kulit. Minyak Kelapa Sawit:

T-tree: Ekstrak dari pokok tea tree atau gelam wangi kaya dengan zat terpenoid serta bersifat antiseptik yang berperanan mengatasi mencegah serangan bakteria dan kuman, membantu memulihkan luka, mengatasi kesan alahan pada kulit di samping berupaya memperbaiki struktur kulit, mengatasi masalah kulit seperti jerawat, ekzema, radang dan kegatalan serta menyejukkan dan mendinginkan kulit.

Limau Nipis (Lime): Limau nipis sarat dengan vitamin C yang bertindak sebagai antioksida dan berperanan meneutralkan radikal bebas seterusnya membantu mencegah kerosakan sel dan melambatkan proses penuaan. Tumbuhan ini juga berupaya menyahtoksin, mengurangkan kedutan, mengurangkan minyak pada wajah, menghilangkan jerawat dan bintik hitam serta mengecilkan pori-pori, selain bertindak menghalus dan mencerahkan lagi kulit wajah.

Cara Penggunaan Beauty Soap Nour Ain

  1. Buihkan Beauty Soap Nour Ain dengan air
  2. Gosok pada kulit wajah secara perlahan-lahan
  3. Bilas sehingga bersih

Tiada ulasan:

Catat Komen

Post Bottom Ad

HARGA PROMO, SMS/WHATSAPP KE 016-9054888.